Levenservaring

Burnout de weg naar mijn zielsbestemming
Enkele jaren geleden kreeg ik een burnout. Ik was mezelf totaal voorbij gelopen en het contact met mezelf verloren. En toen werd het tijd om stil te staan, te voelen en te ervaren! Ik ging door gevoelslagen heen waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ik werd uitgedaagd om te breken met mijn opgebouwde zekerheden, gewoontes en verwachtingen. Ik kwam voor de keuze, verzet ik me of geef ik me over? Na veel weerstand wist ik dat er maar één weg was en dat was de weg er dwars doorheen! Op zoek naar mijn waarheid. Yoga heeft me geholpen weer te voelen, te accepteren en mijn angsten onder ogen te zien. 

Voorstadium van baarmoederhalskanker bracht me terug naar mijn vrouwelijkheid en (seksuele) levensenergie
Op het moment dat ik nog in een zware burnout zat werd het voorstadium van baarmoederhalskanker bij me ontdekt. Daarnaast is ook mijn menstruatie 2 jaar weggebleven. Na de operatie heb ik het gevoel gehad dat er een stukje van mijn vrouw-zijn is weggenomen. Door middel van yoga, haptotherapie/Jungiaanse therapie ben ik in een diepgaand proces gekomen in het helen van innerlijk kind, ouderstukken en (oude) wonden. Hierdoor kon ik mijn slachtofferschap opgeven en helemaal in mijn kracht gaan staan. Hierover heb ik mijn afstudeerscriptie “De roep van mijn baarmoeder” (te lezen in mijn blog) geschreven.  

Tantra heeft me in dieper contact gebracht met mezelf, mijn lichaam, zintuigen, vrouwelijkheid, emoties, sensualiteit en (seksuele) levensenergie. Voel me meer geraakt in mijn kwetsbaarheid waardoor ik een diepere verbinding kan zijn met anderen. Ik ervaar het leven nu dieper en voel me verbonden in liefde en zie dit weerspiegelt in alles om me heen. Ik verwelkom alles in mijn leven met open armen en in vol vertrouwen, ook de pijn, schaduwkanten en uitdagingen. Ik hou van mezelf en mijn lichaam. Ik geniet volop van het vrouw-zijn! Door tantra ervaar ik dat ik volmaakt ben en dat alles goed is zoals het is!
 
Hooggevoeligheid heeft me gebracht waar ik nu ben.

Voorheen werd ik door het leven geleefd, nu leef ik het leven! Door te voelen heb ik weer leren luisteren naar mijn innerlijke kracht, de stem van mijn hart, waar ik nu volop uit leef. Ik ervaar dat alle antwoorden in mezelf zitten. Yoga geeft me innerlijke rust, houd me in beweging en blijft me uitdagen tot groei en bewustwording.

"Op een dag doet het meer pijn om in de knop te blijven dan om te gaan bloeien". Anais