Daisy (1981)

In 2010 stond ik voor het eerst op de yogamat omdat ik veel stressklachten ervaarde. De yoga heeft me geholpen om mezelf beter te leren kennen van binnenuit, en meer rust gegeven in mijn leven. Inmiddels ben ik nationaal gecertificeerd hatha yogadocent en internationaal gecertificeerd tantra yogadocent (India-Yoga Alliance USA). Verder heb ik ervaring opgedaan in meditatie (vipassana 10 dagen in stilte), yin yoga, non-dualiteit, energetic Hands-on & Assists for teachers, boeddhisme, vrouwenwerk en emotionele heling. 

In 2012 heb ik een eigen yogastudio geopend. Deze heb ik drie jaar met liefde gerund en succesvol overgedragen om te gaan reizen. Na 2,5 jaar gereisd te hebben in Azië ben ik weer gesetteld in Nederland. Dit is een belangrijke ommekeer geweest in mijn leven.

In de yogalessen neem ik mijn fijngevoeligheid en rijke levenservaring mee. Ik stem me af op de groep en kijk wat er nodig is op de yogamat. Daarnaast ondersteun ik je graag met energetic hands-on & assists om je yogahouding te verdiepen. Elke yogales blijft een cadeautje om te geven. Daarnaast heb ik uiteraard ook nog van alles te leren in dit leven. Daardoor blijf ik in beweging en ontwikkeling.

Wat ik hoop dat de yogaleerlingen meenemen uit de yogales is het ontwikkelen van innerlijke kracht in de ups en downs van het leven. Dat elke yogaleerling leert hoe het voelt om om zichzelf te dragen onder elke omstandigheid door hun yoga beoefening. De yogabeoefening kan de yogaleerling toegang krijgen tot hun innerlijke (zelf)vertrouwen en rust. 

Naast het geven van yogalessen werk ik als verpleegkundige i.o. op de unit dwarslaesie revalidatie bij de Sint Maartenskliniek. Het mooiste van dit werk vind ik dat ik met mensen uit alle lagen van de samenleving, een tijd mag meelopen in een ingrijpende periode van hun leven.

Daisy 

Anderen gezegd over mij:

"Elke week kijk ik naar de yogalessen uit. De sfeer is ontspannen, warm en open. Daisy ervaar ik als inspirerend. Haar houding is persoonlijk, aandachtig, natuurlijk, open, zonder oordeel, positief, behulpzaam, sereen en krachtig.

Prettig aan de lessen vind ik het bewustzijn van mijn lichaam, ademhaling en de liefde naar mezelf en anderen toe. Na de les voel ik mij ontspannen en energiek."


Anneke 

"Daisy, 
je bent een warm en liefdevol mens. Je deelt met ons de wijsheid van jouw groei en laat ons vrij in wie we zijn!"


Colette

"Daisy is een moedige vrouw die haar hart heeft gevolgd en van haar valkuil haar grootste kracht heeft weten te maken. Ik zou haar omschrijven als puur, open, wijs, kwetsbaar maar tegelijkertijd ook krachtig. Dit, samen met een vleugje humor, kenmerkt ook haar yogalessen. Tijdens de les helpt ze je, door haar ervaringen, om dichter bij jezelf te komen."

Ineke

"Al een aantal jaren ga ik met plezier naar Daisy. Yoga zou voor mij het middel zijn om de ontspanning te krijgen die ik maar zo moeilijk kon vinden, een drukke baan, een huishouden, 3 kinderen en een man die regelmatig in het buitenland zit, geen basis voor ontspanning, dacht ik!

In de afgelopen jaren heb ik geleerd dat het daar bij Yoga helemaal niet om draait. Het draait juist om jou, om jouw ik en hoe jij omgaat met alles om je heen, de zoektocht naar ontspanning ligt in jezelf en yoga is een inzicht in jezelf zodat je de juiste energie behoudt en niet verspilt aan onnodige ballast. Ook ik ben mezelf tegen gekomen en ja ik kom mezelf nog regelmatig tegen maar ook dat is een kadootje, want zo kom ik iedere keer weer meer te weten over mezelf.

"Ik moet niet meer, ik mag, ik doe en ik wil" van wie? van mijzelf. Daar heeft Yoga voor gezorgd, "it's just a way of living", dankjewel Daisy."


Namasté नमस्ते Saskia

"Haar stem…      … stemgeluid
Haar woorden….woordkeuze
Haar handen…  …handcontact
Haar lichaamstaal…..zo flexibel
Haar ogen…..begrijpend

Yoga bij Daisy is een combinatie van zoveel moois, dat je even (anderhalf uur) in je eigen wereld bent. Los van de (hectische, veeleisende) buiten wereld. Je bent er zoals je bent, ze laat je voelen, ervaren dat dit oké is. Beetje bij beetje leer ik mezelf, mijn lichaam en geest, beter kennen. Soms is dit vreemd en ga ik een soort van wen-proces in, zelfs een beetje onwennig om te ervaren.

Ik? Ik ken mezelf toch zo goed…..dacht ik. Ik met al mijn onzekerheden, (faal) angsten en meer. Nu ik ruim een jaar, het mezelf cadeau geef, dat ik wekelijks naar Daisy ga, realiseer ik me meer en meer dat ik, door mijzelf geaccepteerde ik, al lang heb geaccepteerd. En toch, ervaar ik meer en meer, dieper en dieper wie ik zelf ben. Waardoor de scherpe uitsteeksels in mijn rugzak zacht en glad zijn geworden, ook is de rugzak vederlicht terwijl deze even vol zit met.. zoals ook jij w.s. herkend je eigen levens-dingen.

Die hectische, veeleisende buitenwereld wordt steeds mooier, ik kan er soms zelfs om lachen als ik op de fiets naar het dorp ga. Ik hoor Daisy zeggen: Je gezicht is zacht, schouders ontspannen.. Bij Daisy is er geen drempel, in geen enkele vorm.

Zelf creëerde ik die drempel te lang, ben dan ook zo blij, en een beetje trots, dat ik de mooie stap heb genomen om te zijn, in de warme, mooie omgeving waarin Daisy je laat voelen hoe mooi ook jij bent zoals je bent.

Verrassend fijn om te ontdekken en ervaring dat ik, ondanks mijn lichamelijke beperkingen, steeds verder kom, lichamelijk. Met zacht advies van Daisy (zonder dat ik in het groeps middelpunt sta!) geeft ze mij een prettige andere houding, van de week waren er meerdere houdingen die ik niet kon/durfde…en deed zelf een andere houding, dit voelde zoooo goed. Het is niet altijd met woorden uit te leggen hoeveel goeds Daisy doet, ieder mens zou het zichzelf moeten gunnen het te mogen ervaren."


Ellen

"De persoonlijke aandacht van Daisy is gemeend en verfrissend. De afwisseling tussen yoga, meditaties en kennismaking met mantra’s is super. Samen delen en leren, ook na de les. Heerlijk! Heb nu al zin in de volgende les!"

Sylvia 

"Daisy, twee jaar geleden begon je de yoga studio. Ik meldde me meteen aan. Sindsdien ben ik een ander persoon geworden. Yoga moet je niet alleen fysiek voelen maar ook in je dagelijkse leven. Dat zijn je levenslessen en ik heb nu rust in mijn geest en lijf. Namasté!"

Marian 

"Mijn eerste yoga ervaring met Daisy was buiten in het park. Hoe bijzonder! Sindsdien kijk ik elke week uit naar de yogales. Een moment voor jezelf waarin alles er mag zijn zoals het er is. 

Daisy zorgt voor een vertrouwde en veilige omgeving. De lessen zijn afwisselend en afgestemd op de seizoenen of op de persoonlijke vragen. Hierin neemt ze haar uiteenlopende ervaringen van hatha yoga tot yin yoga in mee. Door haar prettige en vriendelijke stem word je op een fijne manier gedwongen om bij de les te blijven. Op deze manier heb ik voor mijzelf een verplicht ontspanningsmoment ingelast in het drukke bestaan van tegenwoordig."


Lianne