De weg terug naar jezelf

Donderdag 03 januari 2019
Steeds meer leer ik te vertrouwen op mezelf en het leven. De laatste jaren hadden zo zijn ups en downs. De beslissing gemaakt om na drie jaar nomaden leven weer te gaan settelen op mijn geboortegrond. De laatste jaren de weg terug naar mezelf afgelegd. Veel schijn zekerheden 'noodgedwongen' en door keuze durven loslaten. Wie ben ik zonder dat ik iets hoef te zijn? Van veel geld naar weinig geld, van relatie naar single, van hebben van huis, yogastudio auto etc naar een rugzak, van vaste plek naar nomadenbestaan, van ziekte naar beter zijn, van status naar niets, van beweging naar stilstaan, van pijn naar vreugde etc. Veranderd dit iets in wie ik werkelijk ben?

Durven vragen onbeantwoord te laten. Geen hoge doelen meer stellen, maar het leven leven en dingen laten ontstaan net zoals in de natuur. Vertrouwen op je eigen natuur. Daardoor ben ik wegen ingeslagen die ik zelf niet had kunnen bedenken. Het leven zorgt meer voor jou als je denkt.
Alle uitnodigingen aannemen en toelaten om weer thuis te komen bij jezelf, wat de uitnodiging ook is. Je weet nooit van tevoren wat het je uiteindelijk brengt.

De weg terug naar jezelf komt vaak door omstandigheden die we als pijnlijk ervaren. De stukken van onszelf die we afgewezen hebben en hun eigen leven zijn gaan leiden (en impact hebben in ons leven zonder dat we er bewust van zijn). Delen die we afgewezen hebben omdat ze niet geaccepteerd werden in de buitenwereld of beoordeeld. Maar deze horen bij het mens-zijn. Deze weer te omarmen in compassie en eerlijkheid ook al is het onzekerheid, schaamte, jaloezie, depressie, boosheid, onmacht, rouw, afwijzing, ziekte etc. Als jij deze niet meer beoordeeld en afwijst, voel je je ook niet meer beoordeeld. Als het er mag zijn en gevoeld worden, wordt je hoofd leger en kan het vrij stromen. Alles wat stroomt blijft niet zitten in je hoofd en lichaam.

Niet meer perfect te hoeven zijn, zo doodvermoeiend. Niet meer vasthouden aan een idee over jezelf wat helemaal niet meer past en denkt aan te moeten voldoen om geaccepteerd of geliefd te worden.