Burnout! Soms daagt het leven je uit waarvoor je zelf niet zou kiezen!!

Dinsdag 19 juni 2012

Op een dag kom je er achter dat je leven toch anders bedoeld was!

Dat was de eerste stap naar een grote verandering.


Ik was moe, doodmoe! Van al het rennen en het tevreden houden van mijn omgeving. Ik was mezelf totaal voorbij gelopen en het contact met mezelf verloren. Een burnout kruiste mijn pad.
En toen werd het tijd om stil te staan, te voelen en te ervaren! Ik ging door gevoelslagen heen waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ik werd uitgedaagd om te breken met mijn opgebouwde zekerheden, gewoontes en verwachtingen. Ik kwam voor de keuze, verzet ik me of geef ik me over? Na veel weerstand wist ik dat er maar één weg was en dat was de weg er dwars doorheen! Op zoek naar mijn waarheid. Doordat ik op zoek was naar ontspanning en rust kwam yoga op mijn pad. Yoga heeft me geholpen weer te voelen, te accepteren en mijn angsten onder ogen te zien. Uiteindelijk kwam ik in conflict met mijn werkgever, mijn baan opgezegd om voor mijn waarheid te kiezen en durven los te laten. Inmiddels ging ik steeds meer vertrouwen op die innerlijke stem en begon met de yoga docentenopleiding.  Niet veel later werd ik weer uitgedaagd, er werd het voorstadium van baarmoederhalskanker ontdekt. Daardoor kwam ik in een rollercoaster terecht. Maar wonderbaarlijk wist ik me rustig te houden en te vertrouwen zonder angst.

Het was een intense periode van 2 jaar waar ik achteraf enorm dankbaar voor ben.
Voorheen werd ik door het leven geleefd, nu leef ik het leven! Door te voelen heb ik weer leren luisteren naar mijn innerlijke kracht, de stem van mijn hart, waar ik nu volop uit leef. Ik heb mogen ervaren dat alle antwoorden in mezelf zitten. Doordat ik trouw blijf aan mezelf heb ik keuzes moeten maken, waardoor mensen van mijn pad zijn verdwenen, omdat er niets meer bij me te halen valt. De contacten zijn nu oprechter en met liefde en aandacht, omdat ik dat nu ook aan mezelf kan geven.
Het blijft belangrijk voor me om bewust te leven om in evenwicht te blijven. Op dit moment ben ik bezig met het opzetten van mijn yogastudio Sukhada. Yoga heeft mijn leven drastisch veranderd en hoop in mijn studio voor yoga en persoonlijke ontwikkeling anderen te helpen door het aanspreken van hun eigen innerlijke kracht. Yoga geeft me innerlijke rust, houd me in beweging en blijft me uitdagen tot groei en bewustwording.

Ik leef intens, geniet en durf meer te vertrouwen op de flow!

Ik heb mogen ervaren dat mijn hart kostbaar is,
dus die moet ik blijven koesteren!